OTTHONI PRÓBA
KALAUZ LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
Próbálja fel otthonában/munkahelyén a szemüveget, mielőtt azt Önre
szabott lencsével legyártanánk. Nem is olyan bonyolult ez mint elsőre gondolná:

1. Lépés
Felpróbálna otthon több szemüvegkeretet? Csak 1 kattintás a különbség a normál rendeléshez képest.
 • Szemüvegkeretek kiválasztása

  Válassz ki több keret is, hogy biztosan megtaláld a megfelelőt! Tedd mindegyiket a kosárba. Otthoni próba esetén, csak kauciót kell fizetni az átvett keretekre, nem a teljes összeget. A kaució összegét automatikusan a Szemüvegek.hu internetes áruház fogja kiszámolni.

 • 1. Szem adatok

  Az adatokat a szemvizsgálat receptjéből tudhatod meg. Amennyiben 2 évnél régebben voltál szemvizsgálaton, vagy a jelenlegi szemüveged már nem megfelelő, úgy érdemes szemvizsgálatra menned. Erre lehetőséges van optikáink valamelyikében vagy más optikában, illetve szemészeti szakrendelőkben. A receptet kérd el orvosodtól, amelyen szükséges szerepelnie a PD-nek (szemtávolságnak), e nélkül nem tudjuk elkészíteni a szemüveget. A lencsék gyártásához szükségünk van a receptre. Feltöltheted a „Recept Feltöltés” menüpont alatt. E-mailben is elküldheted számunkra. Ha nincsen szemészeti vizsgálatod, nálunk akár ingyen is elvégezhető. Online időpont foglalás itt.

 • 2. Lencseválasztás

  A lencse gyártására és gyártmányára vonatkozó adatokat állíthatod be.

 • 3. Extrák

  A lencsékre vonatkozó extrákat kérheted amennyiben az alapár nem tartalmazza azokat. Pld. tükröződésmentes réteg, karcmentesréteg, fényre sötétedő lencse, stb.

 • 4. Átvétel, fizetés módja

  Válaszd ki az a „Kérek próbát szeretném felpróbálni a kiválasztott keretet.” menüpontot. Innen fogjuk tudni, hogy fel szeretnéd próbálni a szemüvegkereteket. Otthoni próba esetén kizárólag futárcéges kiszállítást választhatsz. Erre azért van szükség mert a futár kétszer fog veled találkozni, egyszer a szemüvegkeretek átadásakor, másodszor amikor átadja részedre a kész szemüveget egyidejűleg átveszi tőled a próba kereteket.

 • Fizetési módok közül az előre utalást vagy utánvétet tudod választani. Előre utalás esetén a kaució összegét utald a bankszámlaszámunkra, melyet a visszaigazoló e-mailünkben szerepel. Az összeg beérkezése után küldjük a rendelést. Ha utánvétet választasz a futárnak kell készpénzben fizetni a kauciót a próba szemüvegek átvételekor.

 • 5. Regisztráció, bejelentkezés

  Jelentkezz be, ha visszatérő vásárló vagy, és regisztrálj, ha új. Az alapadatokon kívül a szállítási és számlázási nevet is elkérjük.

 • 6. Rendelés áttekintése

  Egy összesített lapon látod a kiválasztott kereteket, lencséket és árakat. Változtathatod a termékeket a szállítási adatokat és az átvétellel, fizetéssel kapcsolatos opciókat. A fizetendő árnál a kaució összegét látod, ennyit kell fizetned az Otthoni Próba szolgáltatásunk igénybevételéhez. Az elkészült szemüveg átvétele és a próba keretek visszaküldése után a kaució összegét egyeztetjük a vételárral és a különbözet visszautalásra kerül.


2. Lépés
Futárszolgálattal kiszállítjuk Önnek a próbára kért szemüvegkereteket.

3. Lépés
Próbálja fel otthonában a kereteket! Ha igényli kérje ki barátai, családtagjai véleményét is!

4. Lépés
Ha kiválasztotta a megfelelő keretet, küldje el nekünk a cikkszámát e-mailben!

5. Lépés
Készítse össze a próba kereteket az általunk biztosított tasakba!

6. Lépés
Ha megérkezett a futár, vegye át a kész szemüvegét és egyúttal adja át neki a próba szemüvegkereteket!

7. Lépés
Mostantól boldogan viselheti az új személyre szabott szemüvegét!